Всяка твоя сълза - премиера

Събота - неделя, 18.00 ч.
Всяка твоя сълза - премиера
Година: 2018-2019 Режисьор: Серхан Шахин Участват: Мирай Данер, Санем Челик, Толга Текин, Мерт Язъджъоолу, Полат Билгин, Ердал Билинген, Гьоркем Мете Демир и др. Оригинално заглавие: Bir Litre Gozyasi

 

„Всяка твоя сълза“ е историята на 18-годишната Джихан, в чийто образ се превъплъщава Мирай Данер. Джихан е щастлива и здрава първокурсничка в университета, когато в живота ѝ започват да се случват странни неща. Променя се начинът, по който ходи, след което започва често да пада. В крайна сметка се установява, че страда от нелечимо заболяване на мозъка. Постепенно тя ще загуби способността си да ходи, да говори, да пише и да се храни сама. 

Епизодичната разтърсваща история съчетава тръпката от младата любов, тъгата от това, че всички сме смъртни и непобедимата сила на семейството. С подкрепата на майка си Джихан не спира да се бори. Тяхната непоколебима решимост да се борят за живота е важен урок никога да не изоставяме надеждата. 

Сериалът е базиран на истинската история на Ая Кито, която започва да си води дневник, след като я диагностицират със заболяването. Дневникът ѝ е публикуван малко след смъртта ѝ през 1986 г. и е продаден в многомилионен тираж по целия свят.

 

Коментари