Един от най-успешните турски сериали "Север Юг" от 23 август в ефира на DIEMA FAMILY

Август 16, 2018 Новини

 

Седем години след появата си на телевизионния екран "Север Юг" продължава да е една от най-гледаните и харесвани поредици в Турция. Според класациите е сред 20-те най-добри турски сериала на всички времена и сред най-продаваните по света турски телевизионни поредици, а Къванч Татлъту прави най-силната роля в кариерата си до момента. Историята за двама братя, които се опитват да оцелеят в свят, изпълнен с множество препятствия и лъжи, ще заплени зрителите с култовия сериал "Север Юг" – от 23 август в 21.00 ч. всяка делнична вечер по DIEMA FAMILY.

Двамата братя имат различни амбиции и пътища, и единственото, което ги свързва, е Джемре - момичето, което обичат… Кузей Текиноолу (Къванч Татлъту) е непримирим бунтар, готов да се бори в името на правдата и доброто и дори да използва юмруците си, ако е необходимо. Още от дете Кузей винаги се забърква в неприятности, а желанието му е да стане войник е по-силно от всичко. Пълна негова противоположност е по-големият му брат Гюней (Буура Гюлсой), който е спокоен, търпелив, логичен и трудолюбив, но не всичко, което прави, е с добро намерение. Гюней има амбицията да се откъсне от малкия свят, който баща им е създал за тях, и да заживее един по-добър живот. Въпреки големите различия в характерите, двамата братя винаги са намирали начин да се разбират до момента, в който Джемре (Йойкю Карайел) и нейната майка се преместват да живеят в техния квартал. Ден преди важен изпит на Гюней в университета, Кузей решава да се обясни в любов на Джемре, но тогава разбира, че тя и брат му са двойка и това води до трагичен инцидент…

Докато Кузей излежава 4-годишна присъда, Гюней е приет в престижен университет и по всичко изглежда, че е на път да сбъдне мечтите си. Има добра работа, планира да сключи брак с Джемре, а негова колежка от университета на име Бану (Баде Ишчил), която произлиза от богато семейство, е влюбена в него. След като Кузей е освободен от затвора животът на всички се променя. Семейството му пази голяма тайна, с която възнамерява да живее до края на живота си. Тя ще е причината двамата братя да се отчуждят и сближат едновременно. Ще бъде техен постоянен спътник, докато се борят за сърцето на любимата...

Силното актьорско присъствие на Къванч Татлъту и пълното сливане с образа на Кузей са сред причините за успеха на сериала, а феновете цитират репликите и жестовете на главния герой Кузей. 28-годишният тогава актьор бе на върха на славата с титлата най-добър модел в Турция и в света, с ролите му в сериалите "Перла", "Двама завинаги" и "Забраненият плод" и участието му като гост актьор в няколко епизода на друг култов сериал - "Езел". Според критиците в "Север Юг" Къванч се появява съвсем различен, изтрил всички следи от предишните си превъплъщения - от фигурата, за няколко месеца той отслабва с 11 килограма, през изражението на лицето до езика на тялото. Независимо от добрите му постижения в следващите сериали - "На Русия с любов" и "Дръзки и красиви", зрителите и досега свързват Къванч най-вече с героя му Кузей. Само за тази роля той получава 15 награди, а броят на всичките му отличия за актьорско майсторство до момента - 36, многократно надвишават ролите му. Освен в телевизията, Къванч се снима в четири игрални филма, като последните два - "Мечтата на пеперудата " и "Хайде бе, сине", също му донесоха награди. В момента участва в нов филм. През февруари 2016 година Къванч и Башак, която е с шест години по-възрастна от него и е моден стилист, се ожениха в турското посолство в Париж. Голямата слабост на Къванч са моторите и хубавите коли. 

След "Север Юг" и Буура Гюлсой, който изпълнява ролята на брата на Кузей - Гюней, също прави успешна кариера. През последните пет години той участва в пет сериала, един игрален филм и направи първата си лента "Махалата", на която е сценарист и режисьор. Архитект по образование, Буура Гюлсой, който през февруари стана на 36 години, има зад гърба си брак, продължил едва година, с актрисата и телевизионна водеща Бурджу Кара. 

За Йойкю Карайел, която изпълнява ролята на Джемре - момичето, заради което воюват двамата братя, "Север Юг" е първият опит в телевизията и киното. 21-годишната тогава Йойкю следва театрално майсторство в Истанбулския университет, но вече има две награди за първото си участие в професионална театрална постановка. След "Север Юг" тя участва в два сериала и е с главни роли в четири игрални филма, за които получава няколко награди. Йойкю е омъжена за известния турски рок певец Джан Бономо, който представи Турция на Евровизия през 2012 година.

В "Север Юг" участва и Зерин Текиндор, любимата актриса на режисьорката Хилял Сарал. Зерин, която в първата им съвместна работа в "Забраненият плод" направи впечатляващата роля на Мадмоазел и българските зрители познават от "Черна любов", в "Север Юг" играе фризьорката Гюлтен, майка на Джемре.

Като деня и нощта. Като севера и юга. Двама братя, два полюса и едно любимо момиче. Не пропускайте хитовия сериал "Север Юг" - от 23 август в 21.00 ч. всяка делнична вечер по DIEMA FAMILY.

 

Коментари